Oktatás · tények

Új, 4 hétig tartó villámgyors nyelvtanulás Leo Anderstól

Leo Anders garantálja: norvég vagy angol egy hónap alatt? Gond nélkül!

A 64 éves Leo Anders 20 nyelven beszél folyékonyan, most bemutatja a magyaroknak a híres 4 hetes nyelvtanuló formuláját. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt folyékonyan elsajátítsunk egy idegen nyelvet. A dán nyelvzseni metódusa komoly kihívás elé állítja a hagyományos nyelviskolákat.

Már 25,000 magyar hagyott fel a hatástalan nyelvtanulási módszerekkel és csatlakozott Leo Andershez. Te is, életkorodtól, végzettségedtől és nyelvérzékedtől függetlenül már 4 hét alatt szabatosan tudsz majd beszélni idegen nyelven. De ez még csak a kezdet. Leo Anders módszerével 2, 3 vagy akár 4 nyelvet is megtanulhatsz!

Kihívás: Szerkesztőnk kipróbálta Leo Anders módszerét a spanyol nyelv nulláról való elsajátításához

Szerkesztő kollégánk, Závada Adorján (a sportrészleg szerkesztője, született szkeptikus), eldöntötte, hogy kipróbálja Leo Anders módszerét. Íme az eredmény:

„Röhögőgörcsöt kaptam. Hogy lehet az, hogy egy 57 éves férfi 4 hét spanyol tanulás után könnyedén beszélget ezen a nyelven? Plusz úgy, hogy csak napi 30 percet tanult?

Az elején szörnyen ment. Nem értettem a kifejezéseket, törtem a nyelvet. Nehezen ment a mondatépítés. Ezután minden egyes leckével úgy éreztem, belső büszkeség fog el. Rá pár napra már könnyen raktam össze a spanyol mondatokat. Egy hét elteltével már beszéltem is. A második hét után már könnyen elegyedtem szóba a pincérrel s rendelni is tudtam: „una comida gourmet con pollo fresco guisado en salsa”.

Előttem áll még 2 hét tanulás, de már ma is ajánlani tudom a Ling Fluent kártyákat. Ha ez a módszer még rajtam, nyelvi antitalentumon is segített, akkor biztos vagyok benne, hogy mindenkinél működni fog!

Mi a 4 hetes villámgyors nyelvtanulás lényege?

Anders módszere más. Mindenki mosolyogva és gyermeki önfeledtséggel használja. Unalomnak és fáradságnak helye nincs. Leo Anders 15 évig fejlesztette az online, speciális multimédiás nyelvtanuló felületet, amelybe belefektette minden tudását, mindent, aminek segítségével 23 nyelvet megtanulhatott. A módszer, amelyet megalkotott, olyan hihetetlenül egyszerű, ahogy neve is mutatja: Ling Fluent.

Miért olyan hatékony a Ling Fluent?

Először is: 5-szörösére gyorsítja a tanulást, számos érzékszervünket egyszerre használjuk tanulás közben.

Másodszor: az agyban nyelvészeti sémák alakulnak ki, amelyek segítségével később, az idegen nyelven történő kommunikáció automatikus és természetes lesz.

Harmadszor: megakadályozza a szavak elfelejtését. Ennek köszönhetően a Ling Fluent kártyákkal való tanulás olyan, mintha felinstallálnánk egy nyelvprogramot az agyunkba, ahelyett, hogy addig magolnánk, amíg a fejünk meg nem fájdul.

Kinek szól Leo Anders módszere?

Mindegy, hogy a nulláról indulsz vagy már nagyon jól ismered a nyelvet, ez a módszer 5-szörösére gyorsítja a tanulást. Ha a nulláról indulsz, akkor 4 hét múlva különösebb nehézségek nélkül fogsz majd beszélni ezen az új idegen nyelven. Ha már korábban megismerkedtél az alapokkal, akkor javíthatod a kiejtésed, s kb. 200 új szót tanulhatsz naponta. Ha már most is tökéletesen ismered a nyelvet, akkor a Ling Fluent segítségével további 2, 3 vagy 4 nyelvet tanulhatsz meg olyan gyorsan, mint soha korábban.

Vélemények

Hozzászólások a cikkhez Új, 4 hétig tartó villámgyors nyelvtanulás Leo Anderstól

~ János András

Vasárnap, 19-03-2017

Ha, vicces sztori... megvettem a Ling Fluent tanulókártyákat apukámnak az 57. szülinapjára. Gondoltam úgyis állandóan mondja: "elmennék ide-oda", de folyamatosan csak a babérjain ül. Talán ha megtanul egy nyelvet, akkor ki fog mozdulni. Apukám átvette az ajándékot, megköszönte és bevágta a szekrénybe. Nem rég megint voltam nála, bemegyek, az meg olyan szabatosan beszél németül telefonon, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, mintha az osztrák határnál élne a túloldalon. Le voltam döbbenve, megkérdeztem: Apu, te honnan tudsz németül? Honnan-honnan? A tanfolyamodtól – mondta. Egy hónap alatt megtanultál németül a semmiből? Mért is ne – mondja – most megvettem a franciát is, mert mindig is el akartam menni a Loire menti borpincékbe...

Csak néztem. Az apukámból azt hiszem poliglott lett. Annyira rákattant a nyelvtanulásra, hogy másról sem tud beszélni. Teljesen le vagyok döbbenve. Ezek szerint még egy 57 éves nyugdíjas szerelő is meg tud tanulni 2 idegen nyelvet... ki gondolná


~ Mrs Johanna

Vasárnap, 19-03-2017

én most kezdtem el a spanyol tanulást. Egy ideje ingyenes internetes programmal tanulom a szavakat, de elég keveset haladok előre. Elkezdtem a Ling Fluent kártyákat, mert a barátnőm azt mondta, hogy ez a program igen érdekes, az eredmény pedig látható. Ti mit gondoltok a Ling Fluent platformról?


~ AzMegÉn

Vasárnap, 19-03-2017

hát én a Ling Fluent kártyákat főleg a szavak tanulására használom. Leginkább az tetszik benne, hogy hála neki már nem blokkolok le, amikor beszélni kell. Korábban már attól is ideges lettem, ha arra gondoltam, hogy angolul kell megszólalnom. Ma már magamtól megyek oda a külföldiekhez


~ fülöp_hölgy

Vasárnap, 19-03-2017

Én már korábban is tudtam kicsit németül, de a Ling Fluent segítségével radikális változás ment végbe a kiejtésemen és a szavak tanulásának menetén. Már a beszélgetések 90%-át értem. Szerintem nincs semmi szörnyűbb annál, mint a csak könyvekből való tanulás, a beszéd érthetetlen lesz, viccesen hangzik. A Ling Fluent segítségével megszabadultam a nehézségektől.


~ anetka1985

Vasárnap, 19-03-2017

Szerintem az a legegyszerűbb, ha sorozatokat néztek eredetiben. Így a szavak, kifejezések, nyelvtani elemek maguktól mennek a fejünkbe. Eleinte semmit nem értesz, de aztán gyorsan világos lesz az egész, gond nélkül fogod érteni a beszédet és az írást is.


~ AzMegÉn

Hétfő, 20-03-2017

ok, talán jól gondolod, de kinek van ennyi ideje... én dolgozok és tanulni max. 30 percem van naponta. A Ling Fluent program is un. immerzív azaz belemerüléses módszerrel oktat (nézel, hallgatsz, beszélsz), csak gyorsabban tanulsz, mivel válogatott anyagokat kapsz. A sorozatokban sok szó van, amelyekre az életbe nem lesz szükséged.


~ tamasqa

Hétfő, 20-03-2017

Valaki elmondaná pontosabban, hogy mi is Anders módszernének lényege?


~ tanar_imad_tanit

Hétfő, 20-03-2017

már több tanulási módszert is kipróbáltam, a professzorét is. Így tanultam meg hollandul és norvégül. Itt főleg arról van szó, hogy olyan szavakat és nyelvtani elemeket tanulsz, amelyek tematikában és kiejtésben egymással összefüggésben állnak. Ezek olyan szigorúan összeválogatott kifejezések, amelyek az adott nyelvben a legfontosabbnak számítanak. Nincs semmilyen felesleges hülyeség. A lényeg van benne, ami segít abban, hogy megértesd magad az adott nyelven akár 4 hét alatt. Plusz mindegyik érzékedet bevetve tanulsz, azért nagyon gyorsan fogsz tudni megjegyezni mindent. Ajánlom mindenkinek, akiknek nincs ereje a hagyományos módszerekhez.


~ Károly

Hétfő, 20-03-2017

szerintem egész jól működik, de vannak jobb megoldások is pl. külföldön lakni vagy magánórára járni


~ Károly2

Hétfő, 20-03-2017

100%-ban egyetértek Károllyal, a legjobb külföldön születni, akkor megy majd a leginkább és legolcsóbban :P Ajánlom, hogy vigyétek a gyerekeket külföldre, ha már megy nekik a nyelv, visszajöhetnek :)


~ 999aaa

Kedd, 21-03-2017

szerintem érdemes nyelveket tanulni, mivel így juthatunk el oda, ahova szeretnénk, így fejezhetjük ki magunkat tolmács és képzettség nélkül. Nem az érettségiről, diplomáról stb.-ről beszélek, hanem arról, hogy bárhonnan a világból lehetnek ismerőseid, ami igazán szuper. Én ismerek már 2 idegen nyelvet, de amikor láttam a véleményeteket, elgondolkoztam rajta, hogy ne próbáljam-e meg a Ling Fluent segítségével a norvégot, mindig is álmodtam arról, hogy egyszer megtanulom :)


~ Alíz

Kedd, 21-03-2017

Egy hónappal ezelőtt nyílt lehetőségem arra, hogy kipróbálhassam azt a tudást a gyakorlatban, amelyet a Ling Fluent használatával szereztem meg, Spanyolországban. A helyiek azt hitték, hogy már többször voltam náluk és azt kérdezték, hogy hol tanultam meg ilyen jól spanyolul. Nagyon csodálkoztak, hogy számítógép segítségével. Ahol csak tudtam beszélgettem spanyolul, úgy éreztem magam, mint hal a vízben, amikor hibáztam vagy valamilyen szót nem ismertem, akkor a helyiek segítettek. Bár ez csak olykor-olykor fordult elő, ez pedig azt mutatja, hogy egyedül is meg lehet tanulni egy idegen nyelvet igen magas szinten, hogyha az embernek van támogatása.


~ DZSORDZS

Kedd, 21-03-2017

Gyorsan, lehetőleg rövid idő alatt meg kéne tanulnom franciául, optimális, de legalábbis hatékony tanulási módszert keresek. Nem sok időm van rá. Szerintetek a Ling Fluent segítségével menni fog?


~ Kittike

Kedd, 21-03-2017

olvasd el a korábbi hozzászólásokat :P akkor többet is megtudsz

, én csak annyit mondhatok, hogy a tanfolyam után Ling Fluentmegy az olvasás, írás és még a beszéd is hollandul :)


~ Cronus

Kedd, 21-03-2017

Jeg kan norsk etter 30 dager
– kell ennél több bizonyíték :)


~ Raul Martinez

Szerda, 22-03-2017

Sziasztok, én magyarul tanulok a Ling Fluent kártyákkal. A feleségem, Gabi, azt mondja, hogy jól haladok, és én vagyok a legjobban magyarul beszélő spanyol, akit csak megismert. Ajánlom magyar tanuláshoz :D


~ zöldikee

Szerda, 22-03-2017

Valamikor egész jól ment, aztán mindent elfelejtettem. Eldöntöttem, hogy újra formába hozom a nyelvtudásomat, nem szeretnék mindent elfelejteni. Először könyveket használtam a tanuláshoz, de minden szörnyen ment. Aztán megvettem a Ling Fluent tanulókártyákat, nagyon jól működik. Egyről a kettőre minden eszembe jutott, s kb. 2000 új szót tanultam meg. Most még a nyelvtani ismétlés jön.


~ Native speaker

Szerda, 22-03-2017

egyedül max. olvasni tanulhatsz meg, én nem hiszek az ilyesmiben. CAE bizonyítványt szereztem felsőfokon, de annyit kellett magolni, hány leckén átmentem. Otthoni tanulással nem fog ennyire menni a dolog. Semmilyen program nem helyettesítheti azt, mikor a tanárral szemtől szembe ülsz.


~ molnar_julia

Szerda, 22-03-2017

Én egyedül nem tudok tanulni, valahogy nem tudom magam rávenni, valakinek rá kell kényszerítenie, mert másképp nem igazán megy. Igyekszek itthon hallgatni dolgokat, angolul olvasni amennyire tudok, de az is sokat számít, hogy nyelviskolába járok, mivel egyből visszajelzést kapok, hogy jól ejtem-e ki stb. Csodálom azokat, akik a nulláról maguktól meg tudnak tanulni egy nyelvet :)


~ Simple_way

Szerda, 22-03-2017

Én 13 év angol tanulás után B2 szinten voltam... igen, ez a nyelvoktatás Magyarországon. Németet is tanultam, de semmit nem tudtam, pedig érdemes foglalkozni vele, mivel olyan turisztikai helyen lakok ahol sok német és osztrák van, s a munkába is kell a német.

Hála a Ling Fluent interaktív kártyáknak végre sikerült olyan szinten megtanulnom a nyelvet, hogy gond nélkül el tudjak beszélgetni a németekkel és az angolokkal. Most pincérként dolgozom, és igyekszek beszélgetni a külföldi vendégekkel (akkor több borravalót hagynak :D). Nekem ez elég, az meg, hogy le tudnám-e tenni a nyelvvizsgát, tök mindegy. A nyelvtudás a fontos .


~ sonja

Csütörtök, 23-03-2017

nekem a Ling Fluent segített megtanulni olaszul. Amikor legutóbb Itália földjén voltam, akkor az olaszokkal egymásnak tanítottunk nehéz szavakat. Elég vicces volt :D Mutattak valamilyen tárgyat és elmondták, hogy hogy van az olaszul, én meg elmondtam magyarul ;D A legjobban az "egészségedre" "egész seggedre" ment :D Amikor otthon tanulok a Ling Fluent segítségével, akkor is fejlődik a hallásértésem, persze olasz dalokat is hallgatok ;D na meg a chat ;D olaszokkal beszélgetek ;D


~ karcsi

Csütörtök, 23-03-2017

én egyedül egyáltalán nem tudtam tanulni, viszont az online tanfolyam elég jól megy, a Ling Fluent motivációt ad, legalábbis nekem. Nagyon elégedett vagyok vele. Olvastam a véleményeket, de engem leginkább az győzött meg, hogy ha valakinél nem válna be, akkor visszaadják a pénzt.


~ julcsi

Csütörtök, 23-03-2017

A fiam a suliban semmire sem ment az angolórákkal, de idén megvettem neki a Ling Fluent kártyákat. Már folyékonyan beszél és az angolokkal is megérteti magát. A sulis tanulás hát elég gyér.


~ sceptic

Csütörtök, 23-03-2017

olvastam a Ling Fluent termékről és nem győzött meg, igyekeztem utánanézni a külföldi oldalakon. Íme, ezt találtam:

A Ling Fluent egy különleges módszer, amely egyedi tanítási technikát alkalmaz, felélénkíti az agyműködést. Így sokkal könnyebben megy az emlékezés és a tanulás.

A hagyományos (iskolai) módszerekkel ellentétben, nem kell nyelvtant magolni, csakis az élő nyelvet tanuljuk. A Ling Fluent használatával egy lecke alkalmával az agyadban különböző ideghálózatok alakulnak ki, amelyek segítik a szavak megjegyzését, megkönnyítik az emlékezés folyamatát. Ez a módszer nagyon hasonlít a nyelvtanulás természetes módszeréhez, ezt a módszert fogadja be az agy leginkább, elmerülünk a nyelvtanulásban (éppen így tanulnak a gyerekek is).

Ha több információra lenne szükségetek, akkor a forgalmazó oldalán tájékoztatást kaphattok. A cikk alján ott a link.


~ erzsébet

Csütörtök, 23-03-2017

Üdv mindenkinek, a következőt mondhatom el saját tapasztalataim alapján. Sosem volt gondom a tanulással, még a matekot is felfogtam a gimi 2. osztályában. A giminek vége lett, elkezdődött az egyetem. Egy dolog van, amit viszont nem tudok megtanulni, az idegen nyelvek. A szavak és a nyelvtan magolása (váááá!!!) halálra untat. Angol és német esetén is (a nyelvtan számomra igen nehéz, a német igazán csúnya is szerintem), vagy a latin (nem megy a nyelvtan). Nem arról van szó, hogy nem szeretek megtanulni semmit kívülről, ellenkezőleg, örülök, ha minél több információt tudok bejuttatni az agyamba, de inkább olvasok tudományos könyveket magyarul, sosem érzek magam alatt biztos talajt idegen nyelven írt szövegek olvasásakor.

Megvettem a Ling Fluent csomagot, mert azt olvastam, hogy segítségével öröm a nyelvtanulás. A leckéket úgy alkották meg, hogy elég napi 30 perc és a szavak és a nyelvi szerkezetek automatikusan bekerülnek a fejünkbe. Elég volt néhány hét ahhoz, hogy már ne görcsöljön annak gondolatától a hasam, hogy nyelvórára megyek.

A nyelveket többé nem soroltam a fekete mágia alkategóriái közé, bár magam sem hiszem, hogy tényleg úgy érzem már, hogy szeretek nyelveket tanulni, mivel könnyű és érdekes. Nagyon elégedett vagyok.


~ időmegtakarítás

Csütörtök, 23-03-2017

Néhány hónappal ezelőtt meg akartam venni a Ling Fluent tanulókártyákat, de ehelyett beiratkoztam egy nyelvtanfolyamra. Olyan csoportba kerültem, ahol összesen 14-en voltunk, hát meg kell mondanom, ennek semmi értelme. Nekem az tetszett legkevésbé, hogy a felnőttekből majmokat csinálnak, azok meg úgy szeretnének játszadozni, mint a gyerekek. Óvoda az iskolában. Azért mosolyogni tudok. Buta, szánalmas megjegyzések. Ezt nem lehet kibírni. Játékos hangulat. A koncentráció hiánya. A tanulók semmit sem tanulnak. A hatás: 90 perces tanulás után a tanuló nem tudja megmondani, hogy van az idegen nyelven, hogy "én". Nem tudja, annak ellenére, hogy 90 percig ott ült. _

A következő dolog: a tanár el akarja ütni az időt. Nem tudja mi a feladata. Különböző trükköket használ, amivel kivághatja magát a feladat elől. Konzervatív módszer: a beszélgetéshez ennek semmi köze. Amikor valaki azt parancsolja, hogy beszéljetek egymással, de közben nem is tud senki azon a nyelven, az csak időpocsékolás. Az olyannal való beszélgetés, aki egy mondatot sem tud kinyögni, teljesen felesleges.

Még valami... a tanulás naggggyon lassan halad... ez azért van, mert a tanulók nem haladnak előre. Így igazából tanulásról szó sincs... Ez elég frusztráló. Az emberek 5 évig járnak nyelvórára és semmit sem tudnak. Azt hiszik, hogy az a nyelv szörnyen nehéz, azt hiszik nincs nyelvérzékük. Az igazság azonban más. Az órákat katasztrofális módon vezetik. Elég szomorú, hogy az emberek azt hiszik, hogy semmi tehetségük, hogy buták. A tanárok is ezt erősítik a tanulókban... ez elég csúnya dolog... az ilyen emberek áhítattal bámulnak arra, aki képes volt legalább egy másik nyelvet megtanulni... Azonban az igazság az, hogy ha a tanárnak megfelelő a hozzáállása, akkor gyorsan meg lehet tanulni egy nyelvet... nagyon könnyen... azonban az órákat egyszerűen szörnyen vezetik.

A tanfolyam után megvettem a Ling Fluent programot és elmondhatom, hogy végre valamit tanulok is. Vihargyorsasággal haladok az anyaggal, a hatás pedig motivál.

Ha egyből megvettem volna ezt a programot, akkor sok időt és pénzt spórolhattam volna meg. Ne kövessétek el az én hibámat.


~ tibor_willson

Csütörtök, 23-03-2017

A feleségemnek gyorsan meg kellett tanulnia olaszul, mivel új olasz főnököt kaptak na és... azt mondták, hogy ő más nyelven se megszólalni sem pedig figyelni másra nem fog. A feleségem megvette a Ling Fluent kártyákat, olyan 1-1 órát tanult mindig munka után, nagyon gyorsan megtanulta a nyelvet, persze az adottságaitól is függ ez :) Most én is nekivágok az olasz nyelvtanfolyamnak. Arra számítok, hogy nálam is legalább olyan gyorsan fog menni


~ zoran_gabor

Csütörtök, 23-03-2017

Jó, elegem van abból, hogy szégyellnem kell azt, hogy nem tudok semmilyen idegen nyelven. Nem akarok elsüllyedni minden alkalommal, amikor külföldivel kellene beszélni... Megveszem, főleg mivel elégedettségi garancia is van, ma meg még különleges akció is van. Let's do it!!! :)


......

Szólj hozzá: